Університет поповнився сучасною лабораторією

Останнє оновлення: Понеділок, 01 квітня 2019, 17:25

За спонсорського сприяння Регіональної філії «Придніпровська залізниця» ПАТ УЗ та ТОВ «ВО ОВЕН» і Університеті на кафедрі електроенергетики, електротехніки та електромеханіки відбулося урочисте відкриття лабораторії автоматизованих мікропроцесорних систем управління залізничного транспорту.

Лабораторія оснащена за останнім словом техніки і обладнана сучасними персональними комп'ютерами, програмованими логічними контролерами, програмованими реле, програмованою сенсорною панеллю, векторним перетворювачем частоти, вимірювачем показників якості електроенергії та іншими цікавими приладами.

На базі обладнання, переданого компанією «ВО ОВЕН», студенти будуть вивчати принципи і архітектуру побудови мікропроцесорних автоматизованих систем управління, мови програмування CoDeSys і OWEN LOGIC, принципи векторного керування асинхронним електроприводом, роботу датчиків, зворотних зв'язків і багато іншого. Надалі це дозволить підвищити кваліфікацію випускників і ширше впровадити сучасні автоматизовані системи на залізничному транспорті.