Громадські обговорення

Останнє оновлення: П'ятниця, 06 вересня 2019, 10:12

Шановні колеги!

За рішенням спеціалізованої комісії Комітету з державних премій України в галузі науки і техніки та у відповідності до вимог Закону України «Про наукову і науково-технічну експертизу» 24 вересня 2019 року заплановано засідання вченої ради університету щодо розгляду та обговорення роботи «Створення та впровадження в Україні сучасного моторвагонного рухомого складу залізниць для здійснення швидкісних перевезень пасажирів», що була подана на здобуття державної премії України в галузі науки і техніки в 2019 році.

Метою роботи є забезпечення населення України сучасним моторвагонним рухомим складом для експлуатації на залізницях з шириною колії 1520 мм з підвищенням рівня комфорту перевезення пасажирів, збільшенням швидкості перевезень, зменшенням енерговитрат на забезпечення руху та витрат на сервісне обслуговування. Даний рухомий склад в перспективі може повністю змінити уявлення пасажирів про якість пасажирських перевезень АТ «УЗ». Плавність ходу нового рухомого складу і тиша в вагонах, внутрішній простір і система забезпечення мікроклімату створять максимально комфортні і зручні умови поїздки. Це будуть абсолютно нові українські поїзди світового рівня із залученням новітніх технологій та вітчизняних наукових розробок.

Засідання вченої ради університету буде проведено 24 вересня 2019 року за адресою площа Фейєрбаха 7, м. Харків (корпус 1, аудиторія 1.417, початок засідання – 14:10).

Режим доступу до матеріалів роботи