Співробітництво між Українським державним університетом залізничного транспорту та Азербайджанським технічним університетом

Останнє оновлення: Понеділок, 04 листопада 2019, 13:23

1 листопада 2019 р. в рамках договору про співробітництво між Українським державним університетом залізничного транспорту та Азербайджанським технічним університетом (АТУ, м. Баку) відбувся візит до нашого університету Проректора зі стратегічного розвитку АТУ доктора технічних наук, професора Ельтона Мамедова та Почесного Консула Азербайджанської Республіки Афгана Салманова.
Під час зустрічі почесних гостей з Ректором УкрДУЗТ професором Сергієм Панченком було обговорено та вирішено ряд стратегічних питань, у тому числі – питання щодо створення в УкрДУЗТ УКРАЇНСЬКО-АЗЕРБАЙДЖАНСЬКОГО КУЛЬТУРНО-ОСВІТНЬОГО ЦЕНТРУ.
Основною метою діяльності Центру буде налагодження тісних відносин між студентами з Азербайджану та України, поглиблення розвитку міжкультурних зв’язків в умовах багатонаціонального студентського середовища, впровадження спільних культурно-освітніх програм та проєктів, створення комфортних умов для розвитку особистості, підвищення культурно-освітнього рівня студентської молоді, співробітників та викладачів університету у сфері організації їх культурного відпочинку. Також було визначено основні напрямки роботи майбутнього Центру:
1) встановлення та розвиток плідних академічних зв'язків університету з вищими навчальними закладами, науково-освітніми й культурними установами Азербайджану;
2) просування українсько-азербайджанських освітніх програм, реалізація двосторонніх проєктів у сфері академічних обмінів, грантів і наукових досліджень;
3) сприяння у проведенні рекламно-інформаційних виставок, освітніх послуг університету в Азербайджані та Україні;
4) проведення культурних і спортивних заходів, організація спільного відпочинку студентів, аспірантів, викладачів, учених.
Професор Ельтон Мамедов і Почесний Консул Азербайджанської Республіки Афган Салманов презентували Ректору УкрДУЗТ професору Сергію Панченку видання в трьох томах «Президент Ільхам Алієв. Зустрічі на вищому рівні», а також освітньо-популяризаційні матеріали про Республіку Азербайджан для майбутнього Центру.