ЧЕРГОВЕ НАУКОВЕ ДОСЯГНЕННЯ ЛИМАНУ

Last Updated: Wednesday, 19 September 2018 08:51
IMG 3705 2

14-15 вересня на базі Лиманської філії Українського державного університету залізничного транспорту відбулася VІ Міжнародна науково-практична конференція.

НА УЧАСТЬ у конференції, тема якої – «Людина, суспільство, комунікативні технології» – було подано 98 заявок, у тому числі 9 – з близького та далекого зарубіжжя. З них з ученими ступенями і званнями – 66 учасник (67%), 31 – доктори наук, професори. Географія учасників конференції чимала – до Лимана прибули вчені з Києва, Львова, Харкова, Дніпра, Маріуполя, Чернівців, Полтави, Сєвєродонецька, Бахмута, Краматорська, Слов’янська.

Заочну участь у конференції взяли зарубіжні представники: США (1 доповідь), Німеччини (3 доповіді), Словаччини (1), Грузії (1) і Бєларусі (1).

На конференцію прибули представники 18 вузів і науково-дослідних інститутів, серед них: УкрДУЗТ, Київський національний університет ім. Т.Шевченка, Інститут філософії ім. Г.Сковороди НАН України, Національний педагогічний університет ім. Драгоманова, Київський і Харківський національні політехнічні університети, Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. П. Василенка, Донбаський державний педагогічний університет, Харківський економіко-правовий університет, Харківська державна академія культури та багато інших провідних навчальних та науково-дослідних інститутів України.

Конференція проходила під патронатом ректора Українського державного університету залізничного транспорту, академіка транспортної академії України, доктора технічних наук, професора С.В. Панченка.

Відкриваючи науково-практичну конференцію, директор Лиманської філії, кандидат філософських наук, доцент В.І. Павлов зазначив:

Незважаючи на всі складності і терни сучасного суспільства (а саме зневагу наукою на тлі розгортання всесвітньої політичної та економічної кризи, всеохоплюючого падіння духовності як визначальної риси людського існування тощо), наша конференція продовжує удосконалюватися, поєднуючи у своїх лавах науковців, які реально бажають живого спілкування та обміну думками в різних наукових площинах. Починаючи з 2012 року, наша конференція стала щорічною (винятком є тільки 2014 рік, коли м. Лиман було тимчасово окуповане). Сьогодні вона працює за трьома напрямками: філософські науки, технічні науки та економічні науки. Взагалі кажучи, наша конференція стала всеохоплюючою, поєднуючи та узагальнюючи ці напрямки з позиції їх світоглядної складової.

Учасників конференції тепло привітав керуючий справами виконавчого комітету Лиманської міської ради Р.О.Малий. Він відзначив, що проведення наукових заходів такого рівня на гостинній Лиманській землі декілька років поспіль є визначним досягненням та результатом спільної копіткої роботи керівництва УкрДУЗТ та підприємств регіональної філії «Донецька залізниця».

Два дні роботи конференції (перший – пленарне засідання, другий – робота у секціях) пройшли насичено і плідно. На розгляд оргкомітету було представлено матеріали 67 доповідей з гуманітарних, технічних і економічних наук. Матеріали доповідей опубліковані у збірці наукових праць конференції.