ВИКЛАДАЧІ ТА СТУДЕНТИ УКРДУЗТ ПРОЙШЛИ МІЖНАРОДНЕ НАУКОВЕ СТАЖУВАННЯ З ТРАНСПОРТНИХ СИСТЕМ ТА ЛОГІСТИКИ У ПОЛЬЩІ

Last Updated: Wednesday, 24 October 2018 06:22

За підтримки Інституту міжнародного академічного та наукового співробітництва (IМAНС) спільно з Жешувським політехнічним університетом ім. І. Лукасевича 21 викладач Українського державного університету залізничного транспорту з трьох факультетів («Управління процесами перевезень», «Економічний», «Механіко-енергетичний») та 7 студентів факультету «Управління процесами перевезень» пройшли міжнародне наукове стажування «Інноваційні логістичні технології: європейський досвід та його впровадження в підготовку фахівців транспортної галузі», яке відбулося 15-18 жовтня 2018 р. у м. Жешув, Польща.

Під час стажування учасники відвідали Жешувський політехнічний університет ім. І. Лукасевича, а саме, сучасну наукову бібліотеку, лабораторію інноваційних логістичних технологій, вивчали сучасні програми підготовки фахівців з транспорту та логістики, ознайомилися з системою навчання та технологією проведення лекцій та практичних занять. Обговорили умови співпраці з керівництвом Університету з метою розвитку науки та практики у майбутньому. Учасники стажування отримали знання щодо вдосконалення навчального процесу в УкрДУЗТ.

Учасники стажування відвідали Диспетчерський центр управління рухом автотранспорту у м. Жешув. Ознайомилися з системою інноваційного публічного транспорту міста Жешув та передмістя. Побували на презентації нових екологічних міських автобусів, інноваційних систем міського транспорту, проектами розвитку мережі автомобільних шляхів. Відвідали парк промислового транспорту м. Жешув.

Оглянули транспортну інфраструктуру для осіб з фізичними вадами, транспортну інфраструктуру міського транспорту, дізналися про роботу системи збереження електроенергії для роботи міського транспорту, системи захисту екології, сучасні автобуси та інтелектуальні системи підтримки прийняття рішень для пасажирів та водіїв автотранспорту на території міста Жешув. Що дозволить викладачам та студентам формулювати пропозиції щодо вдосконалення роботи регіональних систем керування рухом в Україні.

Відвідування нового екологічно автопарку Жешува та вивчення устрою сучасних автобусних зупинок з системами кліматизації, сонячними батареями, відеонаглядом і т. п. надало нові знання та видіння варіантів розвитку подібних систем в Україні.

До того ж, учасники стажування отримали можливість складання іспиту з польської мови з метою отримання сертифікату на рівень В2 на базі Жешувського політехнічного університету ім. І. Лукасевича.