Підприємництво

Останнє оновлення: П'ятниця, 08 квітня 2016, 09:59
Характеристика програми навчання
Назва спеціальності Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
Назва програми Підприємництво
Рівні освіти Бакалавріат (I), Магістратура (ІІ), Аспірантура (ІІІ)
Час навчання денна форма навчання Бакалавріат (I)
на основі повної загальної середньої освіти (4 роки / 8 семестрів)
Бакалавріат (I)
на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста або молодшого бакалавра (2 роки / 6 семестрів)
Магістратура (ІІ)
на основі диплома бакалавра (1,5 року / 3 семестри)
Час навчання заочна форма навчання Бакалавріат (I)
на основі повної загальної середньої освіти (5 роки / 10 семестрів)
Бакалавріат (I)
на основі диплома молодшого спеціаліста або молодшого бакалавра (3 роки / 6 семестрів)
Магістратура (ІІ)
на основі диплома бакалавра (1,5 року / 3 семестри)
Мета навчання за освітньою програмою

Метою навчання за програмою є отримання знань, умінь та навичок у сфері підприємництва, торгівлі та біржової діяльності націленої на отримання знань, умінь і навичок в сфері приватного підприємництва; формування підприємницького світогляду - відображення на рівні свідомості картини навколишнього світу та взаємозв'язків між окремими її компонентами; визначення конкретної форми участі в суспільному виробництві та способів отримання фінансових коштів для забезпечення економічної активності, а також дозволить оволодіти навичками професійного підприємця, що необхідно для ефективного управління при створенні матеріальних і нематеріальних благ в суспільстві. Бізнес має приносити радість споживачу і реалізовуватися з душею. Зі знаннями отриманими за навчальною програмою підприємництво Ви будете щасливою людиною у своєму житті.

Адресати освітньої програми

Програма адресована здобувачам, зацікавленим в отриманні знань у сфері підприємництва, торгівлі та біржової діяльності. Програма буде цікавою для тих, хто планує мати стійкі конкурентноспроможні знання для створення власного бізнесу у виробничих та не виробничих галузях економіки; отримати навики у сфері торгівлі та комерційної діяльності та стати професіоналом у сфері купівлі-продажу; вміти розумно вести власну справу.

Навчання за програмою дає такий обсяг знань, навичок і вмінь, здатність застосування знань та формування суджень:
  • в управлінській діяльності підприємств;
  • при організації бізнесу у будь-якій галузі економіки (промисловість, транспорт, сільське господарство, торгівля, сфера послуг, наукова діяльність);
  • у створенні підприємств малого, середнього та крупного бізнесу; у сфері товарознавства та комерційної діяльності, а також зможуть бути агентами з комерційного обслуговування та торгівельними брокерами; отримати навички для досягнення успіху у будь-якій сфері виробництва.
Можливості працевлаштування

Робота в управлінській діяльності виробничих підприємств, у створенні власного бізнесу, а також підприємницькі навички з товарознавства та комерційної діяльності; агентами з комерційного обслуговування та торгівельними брокерами, в тому числі і за кордоном.

Додаткова інформація

Кафедра «Економіка та управління виробничим і комерційним бізнесом», що випускає фахівців за програмою підготовки «Підприємництво», пропонує: організацію науково-дослідної роботи студентів у Студентському науковому центрі; організацію навчального процесу в аудиторіях, оснащених сучасною мультимедійною технікою, з проведенням аудіо- та відеокурсів в межах професійних дисциплін спеціальності та можливість дистанційного навчання; по отриманні диплому магістра або спеціаліста можливість вступу до аспірантури та захисти кандидатську і докторську дисертації у спеціалізованій вченій раді, що діє на кафедрі; можливість публікації наукових статей у фаховому збірнику «Вісник економіки транспорту і промисловості», редакційна рада якого діє при кафедрі; участь у щорічній Міжнародній науково-практичній конференції з проблем міжнародних транспортних коридорів та корпоративної логістики (беруть участь фахівці та вчені з України, Європи, Азії). Враховуючи необхідність у всесторонній освіті сучасного бізнесмена кафедра забезпечує велику увагу духовно-моральному вихованню для створення висококультурної особистості, для здійснення підприємницької діяльності та в особистому житті.

Випускаюча кафедра: Економіка та управління виробничим і комерційним бізнесом

+38 (057) 730-10-96, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

61050, Україна, м. Харків, майд. Фейербаха 7, корпус 3, поверх 5,кабінет 3.500А