Підприємництво, торгівля та біржова діяльність

Останнє оновлення: Вівторок, 20 лютого 2018, 07:36
Характеристика програми навчання
Назва спеціальності Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
Назва програми Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
Рівні освіти Бакалавріат (I), Магістратура (ІІ)
Час навчання денна форма навчання Бакалаврат (I)
на основі повної загальної середньої освіти (4 роки / 8 семестрів)
Бакалаврат (I)
на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста або молодшого бакалавра (2 роки / 8 семестрів)
Магістратура (ІІ)
на основі диплома бакалавра (1 рік 4 місяці/ 3 семестри)
Час навчання заочна форма навчання Бакалаврат (I)
на основі повної загальної середньої освіти (5 років / 10 семестрів)
Бакалаврат (I)
на основі диплома молодшого спеціаліста або молодшого бакалавра (3 роки / 6 семестрів)
Магістратура (ІІ)
на основі диплома бакалавра (1рік 4 місяці / 3 семестри)
Мета навчання за освітньою програмою

Метою навчання за програмою є отримання знань, умінь та навичок у сфері підприємництва, торгівлі та біржової діяльності. Набуття знань з товарознавства, здійснення імпортно-експортних операцій, питань зовнішньоторговельної діяльності, зокрема, організації зовнішньої торгівлі та міжнародних перевезень, торговельного права, вивчення кон’юнктури вітчизняних та міжнародних ринків, статистики, розробки та впровадження логістичних систем.

Адресати освітньої програми

Програма адресована здобувачам, зацікавленим в отриманні знань у сфері підприємництва, торгівлі та біржової діяльності. Програма буде цікавою для тих, хто планує працювати на керівних посадах в органах державної влади, зокрема Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Торгово-промислової палати України, Державної фіскальної служби, керівниками у великих торговельних мережах.

Навчання за програмою дає такий обсяг знань, навичок і вмінь, здатність застосування знань та формування суджень:
  • в управлінській діяльності підприємств;
  • при організації бізнесу у будь-якій галузі економіки (промисловість, транспорт, сільське господарство, торгівля, сфера послуг, наукова діяльність);
  • у створенні підприємств малого, середнього та крупного бізнесу;
  • у сфері товарознавства та комерційної діяльності, а також зможуть бути агентами з комерційного обслуговування та торгівельними брокерами; отримати навички для досягнення успіху у будь-якій сфері виробництва.
Можливості працевлаштування

Випускники можуть працювати у приватному секторі економіки, на підприємствах (установах) та в об’єднаннях підприємств різних масштабів та форм власності на посадах економіста, аналітика, фінансиста, керівника підприємства, консультанта з економічних питань.

Додаткова інформація

Кафедра «Економіка та управління виробничим і комерційним бізнесом», що випускає фахівців за програмою підготовки «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», пропонує: організацію науково-дослідної роботи студентів у Студентському науковому центрі; організацію навчального процесу в аудиторіях, оснащених сучасною мультимедійною технікою, з проведенням аудіо- та відеокурсів в межах професійних дисциплін спеціальності та можливість дистанційного навчання; по отриманні диплому магістра або спеціаліста можливість вступу до аспірантури та захисти кандидатську і докторську дисертації у спеціалізованій вченій раді, що діє на кафедрі; можливість публікації наукових статей у фаховому збірнику «Вісник економіки транспорту і промисловості», редакційна рада якого діє при кафедрі; участь у щорічній Міжнародній науково-практичній конференції з проблем міжнародних транспортних коридорів та корпоративної логістики (беруть участь фахівці та вчені з України, Європи, Азії). Враховуючи необхідність у всесторонній освіті сучасного бізнесмена кафедра забезпечує велику увагу духовно-моральному вихованню для створення висококультурної особистості, для здійснення підприємницької діяльності та в особистому житті.

Випускаюча кафедра: Економіка та управління виробничим і комерційним бізнесом

+38 (057) 730-10-96, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

61050, Україна, м. Харків, майд. Фейербаха 7, корпус 3, поверх 5,кабінет 3.500А