ГЕОІНФОРМАЦІЙНІ СИСТЕМИ У ЗЕМЛЕУСТРОЇ

Останнє оновлення: Середа, 18 березня 2020, 19:26
Характеристика програми навчання
Назва спеціальності 193 Геодезія та землеустрій
Назва програми Геоінформаційні системи у землеустрої
Рівні освіти Бакалавріат (I)
Час навчання денна форма навчання Бакалавріат (I)
на основі повної загальної середньої освіти (3 роки 10 місяців / 8 семестрів)
Бакалавріат (I)
на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста або молодшого бакалавра (2 роки 10 місяців / 6 семестрів)
Час навчання заочна форма навчання Бакалавріат (I)
на основі повної загальної середньої освіти (4 роки 10 місяців / 10 семестрів)
Бакалавріат (I)
на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста або молодшого бакалавра (3 роки 10 місяців / 8 семестрів)
Мета навчання за освітньою програмою

Метою освітньої програми «Геоінформаційні системи у землеустрої» за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій» є підготовка висококваліфікованих фахівців ступеня бакалавр. Метою навчання за програмою є отримання сукупності знань, умінь та навичок, які допоможуть виконувати діяльність, що пов'язана з інноваційними технологіями та використанням геоінформаційних систем при проектуванні шляхів сполучення, об’єктів інфраструктури, побудові кадастрових систем та проведенні оцінки земельних ресурсів і нерухомого майна.

Адресати освітньої програми

Освітньо-професійна програма спрямована на забезпечення теоретичної, практичної та наукової підготовки висококваліфікованих кадрів, які б набули глибоких міцних знань для виконання професійних завдань науково-дослідницького та інноваційного характеру в галузі геоінформаційних систем у землеустрої, здатності до самостійної науково-виробничої діяльності в умовах вищих навчальних закладів різних рівнів акредитації, в науково- дослідних установах та підприємствах землевпорядного та геодезичного профілю тощо. Акцентовано увагу на глибоких знаннях в галузі геоінформаційних технологій у землеустрої, а також здатність їх застосування для територіального формування, оцінки, реєстрації об'єктів нерухомості та прав на них, їх облік, планування землекористування та управління в галузі використання земельних ресурсів, включаючи проведення науково-дослідних робіт з даної тематики. Програма орієнтована на проведення досліджень з актуальних проблем геодезії та землеустрою. Програма розвиває перспективні напрями розробки проектів в галузі територіального планування, оцінки, реєстрації об'єктів нерухомості та прав на них, їх обліку, застосуванню геоінформаційних технологій в галузі землекористування.

Навчання за програмою дає такий обсяг знань, навичок і вмінь, здатність застосування знань та формування суджень:
  • Здатність використовувати поглиблені теоретичні та фундаментальні знання для ефективного розв’язування складних спеціалізованих задач та практичних проблеми під час професійної діяльності у галузі геодезії та землеустрою або у процесі навчання, що передбачає застосування теорій та методів управління земельними ресурсами та сучасних геоінформаційних комплексов.
  • Здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу.
  • Здатність до пошуку, обробки та аналізу інформації з різних джерел.
  • Вміння ідентифікувати, формулювати та розв’язувати задачі.
  • Здатність оволодіння основними дидактичними принципами педагогічних технологій і процесом педагогічного проектування.
  • Здатність оволодіння формами, методами і принципами організації навчального процесу у закладах вищої освіти.
  • Здатність до використання іноземних мов у професійній діяльності.
  • Сприяння втіленню правових норм у суспільні відносини.
  • Здатність до оцінювання і прогнозування політичних, економічних, культурних, соціальних подій та явищ.
  • Оволодіння основами комунікативної культури, стилями і етапами педагогічного спілкування в умовах гуманізації освіти та виховання.
  • Сприяння засвоєнню світоглядних, культурних, моральних, смисложиттєвих цінностей.
  • Здатність оформлення трудових відносин, вирішення трудових спорів.
  • Вміння розробляти, оформляти і керувати проектами земельного кадастру.
  • Складання і оформлення заявки на винахід (патент).
Можливості працевлаштування

Геодезист, головний геодезист, начальник експедиції (геологічної, геологорозвідувальної, дослідної, промислової, топографо-геодезичної та ін.), інженер-землевпорядник та інші посади, пов’язані з роботою в системі управління земельними ресурсами, науково-дослідних та проектних інститутів землеустрою, закладах вищої та професійно-технічної освіти, а також комерційної діяльності з проведення землевпорядних, геодезичних робіт, консалтингових послуг, оціночної діяльності, діяльність агентств з нерухомості

Додаткова інформація

Концепція освітньої діяльності підготовки фахівців першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій» розроблена відповідно до: Закону України «Про освіту» від 05.09.2017 р. № 38-39, Закону України «Про вищу освіту» від 01.07.2014р. № 1556-VII; Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Національної рамки кваліфікацій» від 23.11.2011 р. №1341; Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності закладів освіти» від 30.12.2015 р. №1187 та Постанови Кабінету Міністрів України від 10.05.2018р. 347.
Програмні результати навчання
Базові теоретичні знання і практичні навички з вивчення потенційних можливостей, а також статистичний аналіз ринку земель та іншої нерухомості. Базові теоретичні знання і практичні навички з фундаментальних та прикладних досліджень і експериментальних розробок в галузі кадастру нерухомості. Базові знання та практичні навички з надання консультаційної та практичної допомоги державним та недержавним підприємствам та установам в сфері землеустрою. Базові знання в галузі надання консультаційних та інженерно-технічних послуг у сфері територіально-просторового планування землекористування.Поглиблені теоретичні знання і практичні навички з розробки інформаційних та функціональних моделей обробки кадастрових даних в ГІС. Поглиблені знання систематичного спостереження за станом земельного фонду для прийняття природоохоронних рішень. Сучасні уявлення та поглибленні знання з управління земельними ресурсами. Сучасні уявлення про документування кадастрових земельних об’єктів. Сучасні уявлення про забезпечення, збереження та відтворення земельних ресурсів. Сучасні уявлення про принципи приймання управлінських рішень, спираючись на законодавство, держстандарти і нормативно-технічну літературу. Сучасні уявлення про документообіг, державне та міжнародне земельне законодавство. Володіння методами експертної грошової оцінки земельних ділянок та іншого нерухомого майна. Володіння методами оброблення кадастрових даних з використанням програмного забезпечення. Уміння вирішення практичних завдань у галузі професійної діяльності. Здатність використовувати знання, уміння та практичні навички при створенні електронних баз даних про об'єкти кадастрового обліку, забезпечення збереження інформації та організація доступу до інформації в базах даних. Здатність виконання комплексу геодезичних робіт для встановлення меж земельної ділянки, погодження меж з суміжними землекористувачами, виготовлення кадастрового плану. Здатність використовувати знання в галузі забезпечення ефективності землекористування. Здатність використовувати професійно-профільовані знання й практичні навички з визначення заходів реалізації державної політики при розробці схем планування територій на регіональному та місцевому рівнях. Здатність використовувати внутрішні ресурси, необхідні для побудови ефективної комунікативної дії у визначеному колі ситуацій міжособистісної та професійної взаємодії. Відповідно до діючої в Україні класифікації видів економічної діяльності ДК 009:2010 випускники, які пройшли атестацію за освітньою програмою мають змогу працювати за наступними спеціальностями: - інженер-проектувальник (розробка землевпорядних проектів планування міст); - науковий співробітник (топографо-геодезичне забезпечення кадастрових робіт); - інженер з землевпорядкування та кадастру; - інженер-дослідник в галузі кадастру.

Випускаюча кафедра вишукувань та проектування шляхів сполучення, геодезії та землеустрою

+38 (057) 730-10-67, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.,

61050, Україна, м. Харків, майдан Фейербаха 7, корпус 1, поверх 3, кабінет 300.