Наука

Закінчився курс навчання викладачів кафедри теплотехніки та теплових двигунів у Проектах UNIDO

Останнє оновлення: Понеділок, 04 червня 2018, 06:40

Протягом останніх років в Україні реалізуються декілька Проектів, що впроваджуються під керівництвом Агентства Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку (UNIDO). Дана діяльність спрямована на підготовку в Україні фахівців з оптимізації роботи енергоємних виробничих систем з метою мінімізації енергетичних витрат у промисловості.

У 2017-2018 рр. активну участь у роботі цих Проектів брали викладачі кафедри теплотехніки та теплових двигунів нашого університету. В рамках навчання було проведено декілька модулів теоретичних семінарів, які проводили експерти з США, Великобританії, України, ПАР. Також слухачі залучались до практичних тренінгів з проведення енергоаудиту та розробці заходів по оптимізації енергоспоживання окремих виробничих систем за методикою UNIDO. Після здачі міжнародних іспитів та підготовки відповідних звітів по проведеним дослідженням були отримані наступні результати:

1. Проект UNIDO «Впровадження ресурсоефективного та чистого виробництва на підприємствах» (RECРV). Сертифікати про закінчення навчання отримали:

  • доцент Біловол Г.В.;
  • ст. викладач Василенко О.В.;
  • асистент Онищенко А.В.

2. Проект UNIDO «Впровадження стандарту систем енергоменеджменту в промисловості України». Сертифікати про закінчення навчання за наступними курсами отримали:

  • «Оптимізація вентиляційний систем у промисловості», рівень національного експерта – доцент Біловол Г.В.;
  • «Оптимізація систем стисненого повітря у промисловості», рівень споживача – доцент Біловол Г.В.