Університет

Відкриття навчальної геодезичної лабораторії

Останнє оновлення: Вівторок, 24 грудня 2019, 09:32

Вже стало доброю традицією в Українському державному університеті залізничного транспорту відкриття нових сучасних лабораторій.
Так 19 грудня 2019 року на кафедрі вишукувань та проектування шляхів сполучення, геодезії та землеустрою відбулось урочисте відкриття в аудиторії 306 головного корпусу навчальної геодезичної лабораторії.
Лабораторію урочисто відкривали ректор університету Панченко С. В. та завідувач кафедри вишукувань та проектування шляхів сполучення, геодезії та землеустрою Угненко Є.Б. До відкриття галузевої лабораторії були залучені співробітники та студенти університету , учні Люботинського професійного ліцею залізничного транспорту.
Сучасна геодезія – це точні вимірювання напрямків, відстаней та висот на поверхні Землі. Висока точність та комп’ютерні технології обробки масивів даних вимірювань дозволяють ефективно вирішувати завдання побудови цифрової моделі місцевості, будівництва будівель та споруд, у тому числі шляхів сполучення, аеродромів, мостів, тунелів.
Лабораторію оснащено сучасним геодезичним обладнанням та програмними комплексами.
Одразу ж після відкриття навчальної геодезичної лабораторії старшим викладачем кафедри ВПГЗ Бєліковим Едуардом Анатолійовичем для учнів Люботинського професійного ліцею залізничного транспорту було проведено майстер-клас на тему «Сучасне геодезичне обладнання. Інноваційне проектування шляхів сполучення».