Облік та оподаткування комерційної діяльності

Останнє оновлення: П'ятниця, 07 червня 2019, 11:23
 

 

Характеристика програми навчання
Назва спеціальності Облік і оподаткування
Назва програми Облік та оподаткування комерційної діяльності
Рівні освіти Бакалаврат (І), Магістратура (ІІ)
Час навчання денна форма навчання Бакалаврат (І)
на основі повної загальної середньої освіти (4 роки / 8 семестрів)

Бакалаврат (І)
на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста або молодшого бакалавра (2 роки / 8 скорочених семестрів)
Магістратура (ІІ)
на основі диплома бакалавра (1 рік 6 місяців / 3 семестри)
Час навчання заочна форма навчання Бакалаврат (І)
на основі повної загальної середньої освіти (5 роки / 10 семестрів)

Бакалаврат (І)
на основі диплома молодшого спеціаліста або молодшого бакалавра (3 роки / 6 семестрів)
Магістратура (ІІ)
на основі диплома бакалавра (1рік 6 місяців / 3 семестри)
Мета навчання за освітньою програмою

Метою навчання за програмою «Облік та оподаткування комерційної діяльності» є отримання знань, умінь та навичок у сфері бухгалтерського обліку і оподаткування підприємств та установ, що працюють в різних секторах національної економіки. Студенти отримають поглиблені знання щодо організації та адміністрування облікових процедур комерційної діяльності, регулювання системи обліку та внутрішнього аудиту, оподаткування, бюджетування та стратегічного управління, визначення та дотримання облікової політики підприємств. Отримують навички оцінювання та інтерпретації економічних показників, що представлені в фінансовій звітності підприємств та установ, розробляти на їх підґрунті управлінські рішення щодо створення і функціонування сучасної конкурентоспроможної діяльності в різних сферах бізнесу. Обравши, для навчання, дану освітню програму студент отримає професійні навички і вміння, які завжди затребувані на ринку праці, оскільки фахівці з обліку і оподаткування у сфері комерційної діяльності працюють, як в державному, так і приватному секторі економіки, в корпораціях, органах державного контролю та виконавчих органах влади.

Адресати освітньої програми

Програма адресована здобувачам, зацікавленим в отриманні знань у сфері управління та адміністрування за спеціальністю «Облік та оподаткування», в межах програми «Облік та оподаткування комерційної діяльності». Освітня програма буде цікавою для тих, хто планує пов’язати своє професійне майбутнє з обліково-аналітичним забезпеченням прийняття управлінських рішень, прагне отримати знання з організації і методики бухгалтерського обліку, знання та навички податкового адміністрування в сфері бізнесу і підприємництва.

Навчання за програмою дає такий обсяг знань, навичок і вмінь, здатність застосування знань та формування суджень:

Базова підготовка відповідно стандарту вищої освіти зі спеціальності «Інформаційні системи та технології» розширюється наступною спеціальною підготовкою.

  • - у сфері приватного підприємництва та в державному секторі економіки;
  • - в бухгалтерських службах підприємств різних сфер бізнесу.
  • - в аудиторських фірмах, податкових адміністраціях, контрольно-ревізійних управліннях, відділах внутрішнього контролю і аудиту підприємств;
  • - в облікових підрозділах державних органів управління, у економічних відділах підприємства;
  • - в фінансових службах державних органів самоврядування (місцеві органи влади, міські та обласні адміністрації та ін.);
  • - в соціальних і громадських проектах, де є потреба в фахівцях з обліку;
  • - в освітній діяльності, навчання в аспірантурі та докторантурі для здобуття наукових ступенів доктора філософії та доктора наук.
Можливості працевлаштування

Робота в бухгалтерських відділах компаній, в контрольно-ревізійній службі, органах податкової адміністрації та інших органах що уповноважені здійснювати облік і контроль ресурсів, надавати звітність для прийняття управлінських рішень, щодо використання наявних ресурсів.

Додаткова інформація

Кафедра «Облік і аудит», що випускає фахівців за програмою підготовки «Облік та оподаткування комерційної діяльності», пропонує: організацію навчального процесу студентів в аудиторіях, оснащених сучасною мультимедійною технікою, з проведенням аудіо- та відеокурсів в межах професійних дисциплін спеціальності та можливість дистанційного навчання; участь протягом навчання у студентських наукових конференціях, конкурсах і олімпіадах професійного спрямування, по отриманні диплому магістра або спеціаліста надається можливість вступу до аспірантури та захистити кандидатську і докторську дисертації. Сучасні зміни умов господарювання відбиваються на вимогах до обліково-аналітичного забезпечення прийняття управлінських рішень та зумовлюють оновлення підходів до підготовки фахівців – обліковців та податківців, як висококультурних особистостей з самостійною свідомою громадянською позицією і прагненням працювати на благо держави і громадян України.