Міжнародне співробітництво

СПІЛЬНІ ВАРШТАТИ У БЕРЛІНІ студентів Українського державного університету залізничного транспорту та Познанської політехніки

Останнє оновлення: Понеділок, 11 березня 2019, 12:09

Партнером УкрДУЗТ є Познанська політехніка – один з провідних польських технічних університетів. Завдяки активній співпраці з Познанською політехнікою (зокрема, факультетом транспортної інженерії), з ініціативи ректора УкрДУЗТ професора С. В. Панченка та при підтримці декана Познанської політехніки професора Франчишека Томашевського було надано можливість направити на стажування представників УкрДУЗТ для участі в тренінгах у Берлінському технічному університеті (Німеччина).
У результаті конкурсу було відібрано двох кандидатів: аспіранта кафедри інформаційних технологій Євгена Лученцова та студентку кафедри транспортного зв'язку магістратури Катерину Перегон. Учасниками проекту стали також студенти з університетів Польщі, Німеччини, Голландії, України, серед яких були представники різних національностей – греки, мавританці, індіанці, поляки, голанці, німці.
Після приїзду до Познані наші учасники долучилися до польської групи і вирушили до Берліна. У Берлінському технічному університеті, де проходили варштати (тренінги), всі учасники брали участь у підготовці презентації на тему майбутнього залізниць, новітніх технологій, питань безпеки залізничного транспорту, економічних заощаджень. Для учасників варштатів було організовано екскурсію до провідних підприємств Німеччини, а саме Сіменс, яке займається виробництвом різноманітного обладнання на залізниці, Стадлер, напрямком діяльності якого є виробництво потягів, до локомотивного депо, метрополітену.
Представники УкрДУЗТ отримали неперевершений досвід в тренінгах, ознайомилися з організацією праці на провідних європейських підприємствах, який буде запорукою для подальшої їхньої праці.