Міжнародне співробітництво

ДНІ ЄВРОПИ в Українському державному університеті залізничного транспорту

Останнє оновлення: Вівторок, 28 травня 2019, 09:23

З 13 по 17 травня 2019 р. в університеті відзначалися Дні Європи. Заходи розпочалися з відкритих лекцій професора, доктора ґабілітованого Марека Міколайчика з Університету імені Адама Міцкевича (Познань, Республіка Польща) на теми Європейської інтеграції, міжнародних відносин та створення Європейського Союзу. Під час лекцій розглядалися питання розуміння поняття «Європа» в культурному, ідеологічному, релігійному сенсах. Аналізувалися позитивні чинники і загрози формування європейської та державної ідентичності, що впливали на процес європейської інтеграції.
14.05.2019 року під час заходів за підтримки адміністрації університету, первинної профспілкової організації та Ради молодих вчених УкрДУЗТ відбувся квест «Європа в УкрДУЗТ». Студенти факультетів активно брали участь у змаганнях. Призові місця розподілилися таким чином:

  • 1 місце - команда «СТРОЙНЯШКИ» Факультет «Будівельний»;
  • 2 місце - команда «БРОНИРОВАННЫЙ» Факультет «Механіко-енергетичний»;
  • 3 місце - команда «МЕДВЕЖАТА» Факультет «Будівельний».

16.05.2019 року відбувся ефір на радіо ВТСУ університету за участі викладача іноземної мови Віктора Березного. В інтерв’ю обговорювалися актуальні питаннями європейської інтеграції та досвід реалізації стратегії інтернаціоналізації УкрДУЗТ в цьому напрямку.
Кульмінацією урочистостей Днів Європи стало відкриття виставки «450 років Люблінської унії», організованої за підтримки Генерального Консульства Республіки Польща в Харкові та церемонія нагородження переможців квесту «Європа в УкрДУЗТ». Було вручено сертифікати слухачам курсів польської мови Українсько-польського центру науки, освіти та культури. Генеральний Консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський відзначив високий рівень та професіоналізм працівників центру, висловив слова вдячності Ректору університету проф. Сергію Панченку за плідну співпрацю та особистий внесок у розвиток взаємовідносин між Україною та Польщею.