Міжнародне співробітництво

Конкурс на реалізацію проєктів у рамках здійснення українсько-польських молодіжних обмінів

Останнє оновлення: Середа, 18 вересня 2019, 12:22

Український державний університет залізничного транспорту (м. Харків) в партнерстві з Познанським політехнічним університетом (м. Познань, Польща) став переможцем проєкту українсько-польських молодіжних обмінів.
  За підтримки ректорів Українського державного університету залізничного транспорту професора Сергія Панченка та Познанського політехнічного університету професора Томаша Лодиговського, університети взяли участь у конкурсі Українсько-польської ради молодіжних обмінів.

Організатором конкурсу є Польсько-українська рада молодіжних обмінів (PURWM).
На конкурс до PURWM було подано 216 проєктів, з них переможцями стали 69 партнерств, в тому числі партнерство Українського державного університету залізничного транспорту та Познанського політехнічного університету, які обрали пріоритетним напрямом конкурсу зміцнення співпраці і обмін досвідом у галузі технічної і спеціалізованої освіти.
Спільний проєкт під назвою «Залізниця нас єднає» включає 26 учасників з обох університетів, по 13 учасників з кожної країни і передбачає виїзд у жовтні 2019 р. студентів, викладачів, аспірантів та молодих фахівців до м. Познань (Польща). Проєктом передбачено ознайомлення з підприємствами, які працюють у галузі залізничного транспорту, залізничними вокзалами, об’єктами інфраструктури, музеями, участь у спільних воркшопах, підготовку презентацій наших країн, університетів, залізничного транспорту, а також удосконалення комунікацій іноземними мовами у містах Познань та Бидгощ.
У результаті спільного проєкту студенти, викладачі, аспіранти та молоді фахівці популяризують освіту України в Європі, закріплять співробітництво між університетами-партнерами та здобудуть новий досвід у сфері технічної та галузевої освіти (залізничний транспорт).