Кафедри навчально-наукового центру гуманітарної освіти

Шашки

Останнє оновлення: Вівторок, 03 березня 2020, 21:10

Тренер-викладач Єфремова Анжеліка Яковлівна, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, старший викладач кафедри фізичного виховання і спорту. Майстер спорту СРСР з велоспорту. 


Шашки – захоплююча гра, яка використовується не лише для розваги, але й для розвитку розумових, математичних та аналітичних здібностей.
Гра в шашки вимагає від гравця напруженої діяльності думки, винахідливості та кмітливості, сприяє розвитку пам’яті й уваги. Шашкіст повинен весь час розраховувати виникаючі варіанти, намічати план гри та прагнути здійснювати його, вміти протистояти планам супротивника та боротися проти його волі.


Логіка шашкової гри чітка та строга. Аналіз пронизує шашки знизу доверху. Без кропіткого, всебічного аналізу гри неможливо добитися перемоги. Шашки безжалісні до помилок людини, також як математика. Навчитися грати в шашки не складно, але ми вчимо грати наших студентів майстерно. Граючи в шашки, наші студенти навчаються думати, аналізувати, робити висновки, що безумовно, допомагає не тільки при грі в шашки, але й у навчанні.


Кращі шашкісти:
Медіник Анатолій – факультет ІКСТ
Ведь Олексій – Механіко-Енергетичний факультет
Бондаренко Євгеній – Механіко-Енергетичний факультет
Трофіменко Дарія – факультет УПП
Дмитренко Дарія – факультет УПП