Кафедри навчально-наукового центру гуманітарної освіти

"We are the architects of our future"

Останнє оновлення: Понеділок, 20 травня 2019, 09:05

"14 травня 2019 року в Українському державному університеті залізничного транспорту відбувся міжнародний освітній форум "WE ARE THE ARCHITECTS OF OUR FUTURE", учасниками якого були викладачі кафедри іноземних мов та студенти УкрДУЗТ, вчителі іноземної мови та випускники шкіл Харківського району та області. У ході роботи форуму заслухали понад 15 доповідей.

         Загальна кількість учасників – 30 осіб. Унікальність даного заходу полягає у тому, що він англомовний.

         Учні випускних класів ознайомились з особливостями сучасної європейської освіти, зокрема можливостями отримання подвійних дипломів. У ході дискусії школярі визначили основні чинники при виборі майбутньої професії з урахуванням перспектив подальшого розвитку економіки України. Випускникам шкіл надали практичні рекомендації по підготовці до ЗНО та подарували комплекти методичних вказівок для відпрацьовування навиків аудіювання. Одна із приоритетних задач даного форуму сприяти удосконаленню у школярів ораторських вмінь та застосування практичних навичок з англійської мови.

         Школярі та студенти намітили ряд тем, в обговоренні яких вони зацікавленні перш за все:

1. Your success as a reflection of your character

2. Reshaping the traditional world of professions

3. Lifelong learning for your skills development

4. Road map in the world of work: how to start?

         Високий рівень підготовки продемонстрували вихованці Солоницівського ліцею №1 Харківської області, зокрема, за змістовну доповідь за темою “Lifelong learning for your skills development” було відмічено ученицю 11 класу Солоницівського ліцею №1 Попову Дар'ю Борисівну.

            Особливого колориту додала присутня на форумі волонтерка Корпусу Миру - місс Кристіна Демор Маккензі, яка залюбки відповіла на питання, щодо актуальних цілей американських школярів.

         Керівництво університету та кафедра іноземних мов приготувала цінні подарунки для кращих ораторів – знавців англійської мови. За високий професіоналізм у підготовці учнів нагородили також і вчителів, вихованці яких продемонстрували уміння підтримувати дискусію, вільно висловлювати свою думку та відстоювати точку зору.

Оргкомітет форуму:

Панченко Сергій Володимирович – ректор Українського державного університету залізничного транспорту;

Каграманян Артур Олександрович - проректор Українського державного університету залізничного транспорту;

Колесник Костянтин Едуардович – директор науково-навчального центру гуманітарної освіти Українського державного університету залізничного транспорту;

Нешко Світлана Ігорівна – завідувач кафедри іноземних мов Українського державного університету залізничного транспорту."