Кафедри економічного факультету

Семінар  на тему «Сучасні засоби представлення статистичної інформації та практичне їх використання»

Останнє оновлення: Вівторок, 05 травня 2020, 11:58

27 листопада 2019 року у Головному управлінні статистики у Харківській області відбулась чергова зустріч зі студентами та викладачами кафедри «Управління державними та корпоративними фінансами» Українського державного університету залізничного транспорту.
У ході семінару студенти ознайомилися з діяльністю Головного управління статистики у Харківській області, з розвитком статистики України та основними процесами статистичного виробництва, політикою поширення статистичної інформації. Була висвітлена інформація щодо забезпечення доступу до публічної інформації, основних показників демографічної та соціальної статистики, капітальних інвестицій та статистики залізничного транспорту, а також методів їх поширення.
Крім того, студентів ознайомили із застосуванням сучасних інформаційних технологій у статистичній діяльності, з методами збирання статистичної та фінансової звітності від респондентів, а саме, з функціонуванням системи приймання звітів від респондентів за типом Єдиного вікна Показали як реєструється звітність у сервісі "Система обліку подання статистичних звітів".